top banner 2
Партньори
On-line shop

За фирмата ХАБА

Посетете новия специализиран сайт за ХАБА  - към сайта

Всичко започва
с добре излъскани цветни дървени играчки, които са били „финно изработени и изгладени до блясък, точно като за нежни детски ръце", както ни обръща внимание каталогът от 1939 година. Днес тези кубчета са все още част от продуктовата гама на HABA, но фабриката за дървени играчки е превърната в „производителят на изобретателни играчки за любопитни умове". Игри, бижута, посуда, лампи или килимчета - каталогът на HABA включва около 1500 продукта. Всички те имат една обща черта - вниманието към детайла прави всеки един специален и уникален. HABA иска игриво да подпомогне развитието на децата, да направи живота им по - щастлив, по - вълнуващ и пълен с удоволствие от откритията. Казано с две думи - да направи техния свят малко по - приветлив. Как компанията оправдава високите очаквания, които сама си е поставила? С първокачествена изработка и безопасност! Дизайнерите на HABA добавят тяхното впечатляващо въображение към това и голяма част от играчките и игрите на HABA са удостоени с награди за изключителен дизайн. От 1993 година насам, поне седем HABA игри получават наградата „Детска игра на годината".

HABA е компания, производител на висококачествени детски и бебешки играчки, изработени от законно добита дървесина, както и детски игри и мебели. Компанията гледа на себе си като на „единствен снабдител" за деца и постоянно разширява продуктовото си портфолио отвъд дървените продукти, като същевременно използва същите висококачествени стандарти, с които е известна.  Именно затова HABA предлага бижута, порцеланови чинии и текстилни стоки, например. Продуктите на HABA могат да бъдат намерени в добре заредените магазини по цял свят.    


В сърцето на корпоративната философия на фирмата са децата. Основни пунктове са:  

Качество
Важно е клиентът да е доволен. Затова HABA поставя ударение върху изключителното качество и на продуктите, и на услугите.  

Баланс
Собствениците на тази семейна компания се идентифицират с социално-пазарната икономика. Само компании, работещи единствено с цел печалба, маскират своите провали. HABA взимат словосъчетанието „социална отговорност" съвсем сериозно и във връзка със социалните ползи на служителите си, и  във връзка с отношенията си със своите партньори.  

Местоположение
HABA твърдо застава зад своя роден град, Бад Родах. Докато фирмата вижда комерсиален смисъл, тя ще работи в посока поддържането и увеличаването на работни места в Бад Родах.  

Шанс за изява

Идентифицирането на работника с компанията е много важно за HABA. Само мотивираните хора могат да дадат всичко от себе си. Точно затова фирмата дава на всеки свой работник възможност да се изяви, независимо от пол и националност. Като взима под внимание идеите на своите служители по отношение на настоящите проекти и планове, компанията се откроява от конкурентите си.    

Иновация

HABA гледа смело напред към бъдещето. Пътят към успеха включва задължението иновацията да бъде непрестанен приоритет. Това се прилага еднакво силно както  в развитието на компанията по отношение на технологията, така и по отношение на продуктите.  

Честност

HABA играе честно. Честно с партньорите си, честно със снабдителите си и честно с конкурентите си. Фирмата търси успеха - но не на всяка цена.